Wooden Box House / Suzuki Architects

0

Wooden Box House / Suzuki Architects
© Kenta Hasegawa

Architect’s Statement: A house-cum-office for the mother who runs a local hair salon, and for the father who works as a writer for 40 years.

Wooden Box House / Suzuki Architects
© Kenta Hasegawa

On the first floor, there is a salon and a dressing/sleeping room in the back for the mother.
When windows are open, wind goes through the large space under the eaves facing the town. Lively activities arising here will add energy to the town.

Wooden Box House / Suzuki Architects
© Kenta Hasegawa

On the second floor, there is a writing/sleeping room for the father where he can enjoy the landscape of the next garden, and a dining kitchen also serving as a buffer of the couple’s lives.

Wooden Box House / Suzuki Architects
© Kenta Hasegawa

This architecture has a simple plan reflecting the couple’s lifestyles, and wood over time gives the taste and warmth to architecture in various ways.

Project Details:
Location: Yahei, Kawaguchi-city, Saitama, Japan
Type: ResidentialHouses
Area: 79.50 sqm
Architects: Kosuke Suzuki + Hisako Yamamura / suzuki architects
Photographs: Kenta Hasegawa