ST. CLARENS / Wanda Ely Architect

1
ST. CLARENS / Wanda Ely Architect
© Scott Norsworthy

Project Details:
Location: Toronto, Canada
Type: Interiors
Area: 700sf
Architects: Wanda Ely Architect Inc.
Photographs: Scott Norsworthy

This project is designed to embody the identity of a young, active family. The client, an industrial designer, expressed an appreciation for the weight and texture of materials and a deep concern for ergonomic design.

ST. CLARENS / Wanda Ely Architect
© Scott Norsworthy

Drawing from this set of priorities, strong consideration was given to the material integrity, functionality and durability of every object and surface selected. The palette, a playful mix of rich, rustic materials paired with clean, contemporary and lustrous surfaces sets a stylistic tone that is carried through the house.

ST. CLARENS / Wanda Ely Architect
© Scott Norsworthy

On the ground floor, sleek materials were carefully composed to juxtapose the warm brick wall and exposed wood ceiling joists, creating a harmonious balance of old and new. A steel and glass stair becomes a focal point of the house and permits light to penetrate, and uninterrupted views through the house. Custom plywood millwork in the foyer incorporates vintage school lockers set against a sleek tile wall that folds up to define the ceiling of the entryway.

ST. CLARENS / Wanda Ely Architect
© Scott Norsworthy

The second floor renovation centers around a playroom for the children and provides a spacious bathroom for the family overlooking the rear yard of the house. A trough sink allows all three children to brush their teeth at once, and inset open wood shelves are custom designed to hold bathroom accessories, towels, and toiletries.

1 COMMENT

Comments are closed.