Slight Slope Long House by I/O architects

0
Slight Slope Long House by I/O architects
© Assen Emilov

The topography of the park environment around the house resembles a cavea of an antic theater. The long horizontal structure is facing the favorable sun orientation and the view in slight opposition of the slope. This way entering diagonally into the house the height of the spaces changes in relation to their grade of privacy.

Slight Slope Long House by I/O architects
© Assen Emilov

Slight Slope Long House by I/O architects
© Assen Emilov

In the opposite direction and apart from the main progression are the guest rooms over the compressed space of the entrance and the garage. The internal structure corresponds to the complementary space of the stairs-like veranda facing the park as well as to the terraced yards behind the house.

Slight Slope Long House by I/O architects
© Assen Emilov

The monolith appearance of the stone cladded façades and the oversized architectural elements, from one side and the perspective corrections of the front elevation from the other, modulate in an ambiguous way the scale of the large structure.

Slight Slope Long House by I/O architects
© Assen Emilov

Project Details:
Location: Targovishte, Bulgaria
Site Area: 6,970 sqm
Building Area: 672 sqm
Architects: I/O architects
Photographs: Assen Emilov