Rear Window House / Delvendahl Martin Architects

0
Rear Window House / Delvendahl Martin Architects
© Nick Holt

Residential conversion of an existing Victorian terrace in north London. The project maximizes the living areas at ground floor, which include a new kitchen and dining space, and creates a new studio space in the loft by extending the roof towards the rear of the property.

Rear Window House / Delvendahl Martin Architects
© Nick Holt

As part of the new built areas, two large windows capture the dappled daylight from the back yards giving the new interior spaces a generous sense of openness.

Rear Window House / Delvendahl Martin Architects
© Nick Holt

These windows are framed with thick aluminium components that serve both as the interface between different construction elements, as well as to enhance the contrast between the new the existing.

Project Details:
Location: London, UK
Architects: Delvendahl Martin Architects
Project Team: Eric Martin, Nikolai Delvendahl, James Edmunds and Emma Ellis
Structural Engineer: QED Structures
Main Contractor: Sail & Sons
Photography: Nick Holt