Private Residence / Archiplan Studio

0

Private Residence / Archiplan Studio

The site is located at a point between the square and the church of a small village in the Po Valley. The new building develops around a small inner courtyard. The front facing the street has no openings apart from the main entrance.

Private Residence / Archiplan Studio

Four metres high, it underlines the idea of the threshold conceived as an element of transit and delimitation that separates an outer world, without rules or qualities, from a controlled artificial one.

Private Residence / Archiplan Studio

The walls of the building have no domestic openings, establishing a selective relationship with the surroundings and providing a visual rapport with the only side with vegetation, to the east of the building, and with the inner courtyard.

Project Details:
Location: Sarginesco, Italy
Type: Residential Houses
Architects: Archiplan Studiowww.archiplanstudio.com
Project: 2005
Realization: 2007
Photos: Gianni Basso Vega