Parking Installation at Eskanazi Hospital, Indianapolis

0

This piece began with an interest in challenging the typical notion of the parking structure as an unappreciated infrastructural typology by transforming the New Eskenazi Hospital parking structure into a sculpted, synthetic landscape. Just as the leaves of a tree define its volume and shape, this piece relies on approximately 7,000 multi-colored aluminum panels (12,500 s.f.) to define a soft, undulating volume on the south side of the structure. As in nature, the volume and shade offered by the piece shies away from harsh, geometric patterning – instead tending towards a gentle, dappled variability in form.

A field of 7,000 angled metal leaves in conjunction with an articulated east/west color strategy work together as brush strokes to create a dynamic façade that offers observers a different visual experience depending on their vantage point and the pace at which they are moving through the site.

A Project by Rob Ley urbanaarch.com