La Luge / YH2

0
La Luge / YH2
© Francis Pelletier

Mostly dedicated to the enjoyment of Quebec’s winter, La Luge is a secondary home lying in the midst of the forest. Nestled on its site, surrounded by dense vegetation preserving the house’s privacy, La Luge integrates a private spa which occupies almost a third of the useable area, adding on to the traditional countryside living spaces.

La Luge / YH2
© Francis Pelletier

La Luge / YH2
© Francis Pelletier

While La Luge is as a compact scheme meant to accommodate a large number of guests, the house’s spaces can be reconfigured into diverse geometries: using large sliding doors, the users may transform the children bedroom into a playground or a guest bedroom, more or less opened onto the main living spaces.

La Luge / YH2
© Francis Pelletier

La Luge / YH2
© Francis Pelletier

The project is made out of two embracing volumes set on different levels –one dark, one light, thus creating distinct spaces, freely merging one into the other.

In this wood shell made of essences of cedar, oak and walnut, the atmosphere is soft but bright, soothing.

Project Details:
Location: La Conception, Laurentides, Québec, Canada
Area: 120 sqm
Architects: YH2
Team: François Bélanger, Marie-Claude Hamelin, Loukas Yiacouvakis
Photographs: Francis Pelletier