Ice House / Selser Schaefer Architects

0

Ice House / Selser Schaefer Architects

The Ice House is an adaptive reuse of the former Tulsa Ice Company building. Built in the mid-1920s, the old vacant warehouse was transformed into a collaborative urban workspace.

Ice House / Selser Schaefer Architects

Ice House / Selser Schaefer Architects

As the offices for Selser Schaefer Architects, the owners envisioned a modern environment where the original architectural character and surface imperfections of the old building would remain unchanged. The result is a stunning mix of old and new, where the warmth and character of exposed brick walls and original columns and beams meet exposed mechanical, lighting and electrical systems.

Ice House / Selser Schaefer Architects

Ice House / Selser Schaefer Architects

The original expansive factory floor, which is now the design studio, features high ceilings and is unencumbered by office walls.

The building also incorporates many sustainable features:
– 100% re-use of of the original building envelope
– Original steel windows restored with insulated glass
– Reflective and highly insulated roof
– Indirect high efficiency lighting with daylight control
– Building fronts the street not parking

Ice House / Selser Schaefer Architects

Project Details:

Location: Tulsa, Oklahoma, USA
Type: Adaptive Reuse
Architects: Selser Schaefer Architects
Photography: Ralph Cole Photography