House on mountainside / Fran Silvestre Arquitectos

1
House on mountainside / Fran Silvestre Arquitectos
© Fernando Alda

Project Details:
Location: Valencia, Spain
Type: Residential Houses
Area: site 477.06 m2 / building 230 m2
Architecture Design: FRAN SILVESTRE ARQUITECTOSwww.fransilvestrenavarro.com
Project Architect: Fran Silvestre, María José Sáez
Design Team: Pedro Vicente López López, José Vicente Miguel López, José Ángel Ruíz Millo, Fernando Usó Martín, Javier Cardós Elena
Collaborator: Jordi Martínez Ventura
Photographs: Fernando Alda

The building is located in a landscape of unique beauty, the result of a natural and evident growth. The mountain, topped by a castle, is covered by a blanket housing through a system of aggregation by simple juxtaposition of pieces generated fragmented target tissue that adapts to the topography.

House on mountainside / Fran Silvestre Arquitectos
© Fernando Alda

The project proposes to integrate into the environment, respecting their strategies of adaptation to the environment and materials away from the mimesis that would lead to misleading historicism, and showing the time constructively to meet the requirements of the “new people.”

House on mountainside / Fran Silvestre Arquitectos
© Fernando Alda

In this way the house is conceived as a piece placed on the ground, joining in the gap. A piece built on the same white lime, the same primacy of the massif on the opening, which takes the edge of the site to have their holes and integrated into the fragmentation of the environment.

House on mountainside / Fran Silvestre Arquitectos
© Fernando Alda

The indoor space is divided by the void that is the core of communication cut parallel disposition of the mountain without touching it. On the ground floor are the garage and cellar, on a volume it has two floors with four rooms. Two of them, the rooms at the intermediate level are open to the private street, the other two on the upper level overlook above the houses opposite, the Valley of Ayora.

House on mountainside / Fran Silvestre Arquitectos
© Fernando Alda

One of them, the study is opened in turn to the central double height, incorporating it into their space. Across the gap, and on the mountain, are the areas facing the garden day illuminated by light reflected on the south slope of the castle oxidized.

1 COMMENT

Comments are closed.