House in Imamiya / arbol

0
House in Imamiya / arbol
© Yasunori Shimomura

Architect’s Statement: The face, which is made of wood and looks like a dice makes us to feel calmness.

On the south side (we can see this side from the approach to entrance), I made stripes by using differently colored and sized lumber,which give a unique feelings. The bathroom surrounded by a wall of as-cast concrete is located on the center of the house at the request of the owner. It is separated by a glass window to be seen from the living and dining room like a show window.

House in Imamiya / arbol
© Yasunori Shimomura

Never less it is lavorious works, I could maintain its low price by spending the budget on the owner’s requests efficiently. We can see entrance deck by opening the sliding door at the approach, and led directly to thaliving room.

House in Imamiya / arbol
© Yasunori Shimomura

I didn’t make the entrance door because I wanted to make a wide space without wasting small space as much as possible. Because there is a void (a part of the wall of the private room is open, and the second floor of the private space and the first floor of the public space in wellhole style), I succeeded to make spread view to see everywhere in the house. It is the best point showing idea of the owner to always cherish his family ties.

Project Details:
Location: Imamiya, Mino-city, Osaka, Japan
Type: ResidentialHouses
Site Area: 114.01 sqm
Total Floor Area: 76.39 sqm
Architects: arbol
Photographs: Yasunori Shimomura