Beyond The Hill / acaa

1

Beyond The Hill / acaa

A Gallery in the Center Creating Communications and Connecting the House and Community

The house stands on a site facing a narrow, steep slope. Across the street is a wood, which promises a pleasant view with fresh greenery in summer and crimson foliage in autumn. The client’s request was a residential house containing a small gallery and office. The request suggested that the house must be open to the town community. My answer to the requirement was to build the house “afloat”.

Beyond The Hill / acaa

To be precise, the gallery is the only grounded room, which is surrounded by a breezy and sunny wood deck raised at about 1m. Round hollow on the deck floor accommodates a round bench, where people can sit and enjoy meals while watching over the wood view. The space may also serve as the external gallery.

Beyond The Hill / acaa

The wood deck, tilted towards the sloped road in front of the house, created a place where the internal and external areas of the house meet and interacts. The residential area and office can be approached via respective staircases. The internal space of the residential area consists of a dining kitchen on the right and facing the wood, and a floor on the left, surrounding the courtyard and spirally ascending.

Beyond The Hill / acaa

The dining kitchen has a wide counter table suitable for accommodating cooking classes the madam organizes, and the uneven floor provides various corners for different number of guests to sit down. In daily life, of course, the space serves as the family’s living room.

Project Details:
Location: Yokohama, Kanagawa, Japan
Type: ResidentialHouses
Date of Completion: January 2013
Principal Use: Residence, Office, Small gallery
Site Area: 132.47m2
Total Floor Area: 158.39m2 (66.32m2/1F, 79.00m2/2F, 13.07m2/garage,)
Architects: Kazuhiko Kishimoto / acaa – www.ac-aa.com
Photos: Hiroshi Ueda – Ryogo Utatsu