BeFunky / FIELDWORK Design & Architecture

0
BeFunky / FIELDWORK Design & Architecture
© Brian Walker Lee

Project Details:
Location: Portland, Oregon, USA
Type: Interiors
Area: 3000 sqf
Architects: FIELDWORK Design & Architecture
Photographs: Brian Walker Lee

BeFunky, located in an industrial bow truss warehouse in NE Portland, is a photo editing app developer. The tenant improvement project scope includes 3,000 square feet of open office, conference room, whiskey lounge, and a kitchen/meeting area.

BeFunky / FIELDWORK Design & Architecture
© Brian Walker Lee

BeFunky / FIELDWORK Design & Architecture
© Brian Walker Lee

The client wanted a project that reflected their brand by creating an inspiring, timeless work environment for their employees. The design concept is based on the camera aperture, and part of the BeFunky logo, and is deconstructed to create a wooden screen elements at conference and lounge walls.

BeFunky / FIELDWORK Design & Architecture
© Brian Walker Lee

The aperture screen, also used as a ceiling structure, connects the two primary structures within the space. The palette of character grade white oak is used throughout the space, and treated with a dark stain within the lounge and kitchen areas. Inspired by the client’s love of mid-century furniture, the white oak is also used to create the custom workstations.

BeFunky / FIELDWORK Design & Architecture
© Brian Walker Lee

The FIELDWORK team provided architectural and interior design services and also designed and fabricated much of the furniture.