Alibaba Headquarters, China / Hassell Studio

0

The Alibaba Headquarters is a benchmark for the modern workplace in China, comprising 150,000 square metres of flexible open plan office space within a campus style layout.

The design is based on the concepts of connectivity, clarity and community. The workplace has been designed to be a positive and healthy environment to encourage informal and creative meetings throughout the complex. Hubs, internal and external streets, bridges, roof terraces and strategically placed destination points contribute to the collaborative intent.

The built outcome has remained true to the original design and reinforces Alibaba’s corporate community aspirations while establishing new international standards in workplace design.

Project Details:
Location: Hangzhou, China
Type: Offices
Scale: 150,000 sqm
Client: Alibaba Group
Architects: Hassell Studio
Photographs: Peter Bennetts
Awards: 2011 Asia Pacific Property Awards – Highly Commended – Office Architecture China; 2010 China’s Most Successful Design Awards – Gold Award- Commercial Space